2019-05-21
食肉獸天堂好耐冇食過燒肉,今次同屋企人試日式燒肉店,地點相當方便,就喺旺角創興商場4樓。一入門口,就見到自助餐同埋打邊爐一部份嘅食物都可以任取。雖然呢度係食燒肉同放題,不過抽風系統都唔錯,食完燒肉都唔會令到你一身都係油煙味。自助吧檯除咗蔬菜之外,仲有凍蝦同青口,都算驚喜。另外仲有點餐紙,可以點算肉類,除咗主打牛肉,仲有羊肉、豚肉、雞肉。最抵食就係連海鮮都可以任點:蝦、青口、多春魚、帆立貝、墨魚仔。燒肉以外都有熟食選擇,有烏冬、冷麵、海鮮粥任叫呢。絕對可以滿足食澱粉質嘅朋友。既然係燒肉,主打牛肉,牛肉都有九款,有極上牛肋肉、極上一口牛、黑蒜油薄牛舌、不想牛隻肉、香草牛肋條……等。咁多款牛肉之中,最啱我哋口味嘅,就係薄牛肉片。博博一片,又容易熟,又容易控制時間。蔬菜方面,平時食放題一定會點甜薯菠蘿,燒肉放題都有得自己燒呢。平心而論, 200幾蚊,款式選擇係好多,雖然質素不算頂級,但一定會食得好飽。
食肉獸天堂
自助吧檯除咗蔬菜之外,仲有凍蝦同青口,都算驚喜。