2018-10-13
今日同班朋友黎觀塘覓食😚 就簡佐依間餐廳 見佢話每人食滿188就有得免費食自助bar 我地就每人嗌佐個main course😋 每個set都會跟餐湯同餐包 個包出乎意料地好食好鬆軟😚 btw唔係好建議大家專燈加沙律吧,因為冇乜特別嘢食,不過有我至愛嘅生果沙律🥗😚.德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁 $186真係原隻上🤤 有黑椒汁同洋蔥絲配搭調味肉類好 個皮真係烤得幾脆 而且唔會好難咬啱啱好 仲要有好多肉唔會話全部都係肥膏👍🏻 而且個薯角好好食熱辣辣同脆口 好有薯味😚.美國頂級西冷牛扒10oz配薯菜 $218超大塊😍 牛控一見到佢簡直即刻心心眼🤤 識食一定係食五成熟😚 好有牛嘅肉汁啖啖肉 而且好林好易咬 表示大滿足😋 薯仔都好好味👍🏻.三色黃金芝士龍蝦拼羊架 $218啲羊都一樣好易咬而且唔會有羊既so味😚 同埋都幾大塊都係啖啖肉😎 而龍蝦就唔係幾大隻 但都有肉食 不過稍為熟佐少少所以有啲乾手🤔.香煎帶子黑松露雜菌意大利飯 $168佢仲有金菇天婦羅同蟹籽做陪襯 諗到用金菇都幾特別🤣 而且都唔會話好勁炸粉味 都幾多汁同埋好重黑松露味 不過我哋要略嫌飯身唔夠林🤔 但真係好流🤥 一人一小匙已經投降🤣.
德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁 $186
真係原隻上🤤 有黑椒汁同洋蔥絲配搭調味
美國頂級西冷牛扒10oz配薯菜 $218
三色黃金芝士龍蝦拼羊架 $218
香煎帶子黑松露雜菌意大利飯 $168
烤法式春雞配薯菜跟燒汁 $168
反而雞有啲失望🤥 因爲雞肉有啲hi同埋比較乾身 有啲扣分😖
總結,一個幾適合聚餐嘅地方😎 而且我哋覺得肉類真心整得幾好 除佐雞🤔 性價比都幾高 唔算話好貴 重點系全部野都好大份 食到我哋全部都舉晒手🤣 可能因為我哋嗌得太多肉🤣 成班食肉獸😎