2019-04-15 203 views
一向都無特別話喜歡食齋,但今日朋友話比我知,原來食齋都可以好fancy,佢話旺角呢間素食一家真係好好味,叫我一定要黎。日式烤龍蝦球味道炸得非常香口,勁彈牙直情係好似食緊花枝丸咁,呢碟一定要食。魚生剌身拼盤好得意,d素魚生雪到凍凍地,雖然我唔係好知咩黎,不過點上芥茉同日式鼓油,又真係幾似喎,哈哈過下口癮又唔驚寒涼生冷,真係幾好。西檸炸猴頭菇呢味菜係朋友每次黎都會必,皆因猴頭菇炸得好鬆化,點上西檸汁酸微微又酥香,唔怪得之佢咁鍾意。梅子果凍對於梅子控既我,好喜歡呢個果凍,味道好清淡,有陣陣梅子的青味,唔算好酸但好有陣陣香氣。傳統的齋鋪原來已經做到好入屋,隨時當家常便飯食都得。
日式烤龍蝦球

魚生剌身拼盤

西檸炸猴頭菇

梅子果凍
傳統的齋鋪原來已經做到好入屋,隨時當家常便飯食都得。