2019-03-09
已經好耐冇嚟呢度食la~~😍🇨🇭響香港食正宗瑞士菜嘅地方真係唔多,以呢度真係數一數二出名嘅瑞士餐廳~👍🏻今晚叫返呢度必食嘅幾樣嘢😍 餐前麵包都好好食熱辣辣而且好軟熟👍🏻,頭盤一定要食佢個Hot Raclette cheese,熱辣辣好香濃嘅芝士味,配埋啲酸洋蔥仔同酸瓜一齊食超正!🤤🤤嚟到主角芝士火鍋🧀,今晚叫咗個傳統瑞士芝士火鍋配櫻桃酒,香濃嘅芝士有淡淡嘅酒味,配埋佢嗰啲煙煙un un 嘅法包一齊食,每一啖都超滿足🤤好快秒速就掃晒全部芝士一滴不留!🤭😆個人覺得麵包始終都係最夾芝士火鍋!😌主菜方面一定要食佢個瑞士炒牛仔肉配瑞士薯餅,啲牛仔肉好嫩,瑞士薯餅係一條條薯絲整成,煎得好香但係唔油膩,配埋佢哋個超rich嘅蘑菇忌廉汁,真係非常好味!🤤🤤👍🏻甜品今晚叫咗佢個焗大黃配雲呢拿雪糕,佢哋話香港剩係得佢呢間餐廳先有得食呢款甜品😮不過味道真係好特別而且幾好味,出面一塵沙巴翁汁,裏面係酸酸甜甜嘅焗大黃同埋好似有啲raspberry 醬甘,上面有一球雲呢拿味嘅movenpick雪糕,佢哋上咗個甜品之後會到少少蒸餾酒響個甜品面頭,成個配搭出奇地好味🤤好快就比我清晒😋~😛整體來講都好滿意今晚啲嘢食,不
整體來講都好滿意今晚啲嘢食,不過唯一唔好嘅地方就係啲人嘅服務差左好多~😕😓你問多佢兩句都好似敷衍答你咁😑其實如果唔係因為啲嘢食質素都叫OK的話我諗都唔想再嚟食,所以我諗餐廳都要改善下呢方面嘅嘢了~