好多人諗起要食豬膶麵,都會諗起另一間係同區嘅鋪頭。但係,其實漢發先係臥虎藏龍!有好多明星專登揸車嚟呢度食佢嘅豬膶麵㗎!兩個女人仔,出嚟買布整嘢,行行吓又好肚餓,就決定不如食啲嘢啦!問吓朋友仔,原來佢未食過呢間嘢,就梗係要帶佢嚟食吓好嘢啦!每次去親呢度食嘢,我必定會帶一杯凍唂咕,因為出邊而家已經好少有得飲啦!其實唂咕可能都有好多人唔知係咩嚟,其實取名自Cocoa,真係純正朱古力粉沖成嘅飲品,本身唔會話好甜,加啲淡奶,但係飲落去就好香朱古力味!叫咗個豬膶豬扒麵,豬膶好味就唔使講,厚厚哋。唔係出面有啲薄到唔知食緊咩咁,爽口,唔會有一陣味咁!啲厚切豬扒炸到啱啱好,咬落去入邊仲係會有肉汁㗎!有陣時出街食豬扒啊雞扒啊牛扒呀呢啲,真係好怕醃到太濃味同埋乸到佢淋晒,但係呢度真係真材實料。雖然食完個粉都已經好飽,但係都忍唔住叫份西多士配煉奶。呢度嘅西多士,充滿着蛋香,加埋邪惡嘅牛油配煉奶,真係肥多兩磅都抵呀!

涷唂咕

豬潤豬扒米

西多士

2018-01-17
$80 (Tea)