2023-08-04 11 views
📍📍📍越男仔 (荃灣)荃灣大壩街75號👉招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯檬粉💰$72😋😋😋😋.8/5今次叫左呢個招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯檬粉,果然係招牌!湯底酸maymay,非常之開胃,椰子味都好濃郁!手撕雞正常發揮,扎肉比想像中更鮮!店員姐姐推介,加埋辣椒、蒜蓉油同埋青檸落去個湯會更加有層次感,因為我自己較少食辣,所以加左兩粒辣椒試試,試完又真係有d唔同!味道更上一層樓。👉招牌椰汁酸湯滑雞檬粉💰$82😋😋😋😋/5一樣都係濃郁既椰汁酸湯湯底,呢碗叫左滑雞,雖然係大大舊既雞,但食落去唔會好”鞋”,口感幾好,不過上枱時d雞最內層唔夠熱,應該原本已經係整熟左,放耐左,如果熱返d應該更出色。👉法式芝士蝦多士(4件) 💰$69 (跟餐價$49)😋😋😋😋😋/5蝦多士好夠脆夠熱,層皮唔算太厚,但入面十分有驚喜!切好左既蝦多士,芝士仲係半溶狀態,食湯麵再配呢款小食,啱啱好!回頭:Yesyesyes!!性價比高,食物質素高🤤環境舒適,夠開胃,夠好味!
📍📍📍越男仔 (荃灣)
荃灣大壩街75號

👉招牌手撕雞拼扎肉椰汁酸湯檬粉
💰$72
😋😋😋😋.8/5

👉招牌椰汁酸湯滑雞檬粉
💰$82
😋😋😋😋/5

👉法式芝士蝦多士(4件)
💰$69 (跟餐價$49)
😋😋😋😋😋/5