成日都聽朋友講倫哥任食抵夾好食,仲有海鮮添,但一直都食唔到,次次book都無位。今次一早約好幾個朋友,神咁早打去book,終於食到喇。收工去到啱啱好八點半,間鋪都幾易搵,事關倫哥火鍋個招牌著晒燈。半自助雞煲火鍋一開始梗係食雞煲先,有朋友唔食得辣,所以叫咗BB辣。上枱已經聞到好香,跟住枱面張紙,每兩分鐘搞下個雞煲,搞四次就食得lu~ 啲雞啱啱好唔會太「鞋」,辣度方面BB辣對我黎講就一定唔夠辣,但個汁夠香又夠惹味,好味到都忍唔住瘋狂食。雞煲就任食嘅,但係我地幾個女仔都想留肚食海鮮,所以無再加Lu~食緊雞煲個陣,其他前菜都陸續咁上。有木耳同四季豆,仲有象拔蚌刺身。象拔蚌刺身幾有咬口,最緊要係夠新鮮,食落無咩好腥味。最正當然係「鮑你上位」啦。鮑魚扣冬菇夠味又夠淋,正!不過呢碟就唔係任叫,每人一隻,當留肚食其他野啦。食完雞煲就梗係開始海鮮火鍋,醒目嘅我當然留起少少勁惹味嘅雞煲汁係碗度先啦。我地揀咗水果湯,貪佢聽落夠特別。重點黎啦,就係海鮮盤!!海鮮係每位一份,除咗蟹、聖子、貴妃蚌同蠔,其他都可以任加。海鮮又真係好新鮮好鮮甜。自己本身鍾意食蟹,呢度啲蟹啖啖肉仲勁鮮甜,正!我地加咗大蜆,蝦同脆肉鯇,

我地揀咗水果湯,貪佢聽落夠特別。重點黎啦,就係海鮮盤!!海鮮係每位一份,除咗蟹、聖子、貴妃蚌同蠔,其他都可以任加。海鮮又真係好新鮮好鮮甜。自己本身鍾意食蟹,呢度啲蟹啖啖肉仲勁鮮甜,正!我地加咗大蜆,蝦同脆肉鯇,瘋狂食海鮮太爽啦!另外一大亮點就係牛頸脊喇,唔會太肥得黎夠晒牛味,再加都係$68,幾抵。

我地食完海鮮同牛都好飽,甜品都食唔落了,$288加一真心抵。最後竟然仲有得玩抽獎,我抽到6送1優惠券,下次帶屋企人黎食先
Type of Meal
Dinner