2021-10-02 408 views
其貌不揚但食過翻尋味,想試埋其他口味🧐雖然係舊區荃昌商場,但午市時間,門口已經有一堆人等緊,拎完飛四圍行下,睇下格仔鋪,有小時候既回憶,另有一番風味🤣因為有太多款餃子,就試下傳統四併$46,試下唔同味🤤有韭菜、椰菜、白菜同芹菜🥬加上豬肉🐷大大粒啖啖肉🤩肉質厚實,韭菜同芹菜味好香濃👍👍椰菜白菜就略為清淡,浸係魚膠淮山豬骨湯,配少量香辣菜脯,層次分明,香口濃郁⚠️⚠️留意番,粒粒都牛油果咁大粒,食唔曬既唔好嗌咁多,唔好浪費食物💢再嗌埋芝士豬肉煎餃$40/6隻🧀但芝士控都覺得太膩,有啲過鹹,同埋煎得有啲過火,邊位都變黑,一兩舊即可🤭見外賣生餃番屋企煮好抵,$46有一打傳統味,下次方便會再黎試試😌
其貌不揚但食過翻尋味,想試埋其他口味🧐

傳統四餃
香辣菜脯