近期成日要出街食但其實都想食得健康d👉🏿👈🏿之前聽呢間舖頭係日本人開 堅持一切都以健康為中心對於新界仔黎講真係好遠但點都要去試試佢!佢出名d日式咖哩我嗌左佢冬日限定既廣島蠔雜菇咖哩飯 ($75)飯係用蕃薯南瓜粟米珍珠飯入混合左細細既南瓜粒 淡淡既南瓜香同個飯配合得好好日式既咖哩味好香濃偏甜唔辣 唔會係平時係出面食一舊咖哩磚溶出黎個種入口有種好幸福既感覺 好似食緊日式住家飯咁蠔好新鮮 唔腥 同雜菇呢個組合好夾好正要健康飲食所以有好多蔬菜係入面 有菜有蔥咁 蔥炒得好香另外媽咪嗌左彩菜牛肋照燒汁定食 ($84)蓮藕片炸脆左 炸到脆卜卜可以吸引d小朋友食下菜茄子都係炆得好林 好入味!!牛肉煮得唔老 唔會好鞋口伴菜有沙律菜 果然配合哂均衡飲食爸爸嗌左韓式甜辣蘿蔔牛肋定食 ($76)蘿蔔極林極入味 韓式醬就辣辣地甜甜地好開胃!仲有隻醬汁溏心蛋好味朋友嗌左忌廉湯烤雞野菌烏冬+粟米 ($68+$3)烏冬質感普通 都幾彈牙 不過同平時既烏冬差不多 不過湯底就好濃好大陣牛奶香 好好味烤雞d肉都好嫩滑即使山長水遠 但都會再去!野食質素真係好高不過服務態度有d差 知係日本人主理但d staff黑口黑面 叫落單
近期成日要出街食
但其實都想食得健康d👉🏿👈🏿
之前聽呢間舖頭係日本人開 堅持一切都以健康為中心
對於新界仔黎講真係好遠
但點都要去試試佢!

佢出名d日式咖哩
我嗌左佢冬日限定既
廣島蠔雜菇咖哩飯 ($75)
飯係用蕃薯南瓜粟米珍珠飯

入混合左細細既南瓜粒 淡淡既南瓜香同個飯配合得好好

入口有種好幸福既感覺 好似食緊日式住家飯咁
蠔好新鮮 唔腥 同雜菇呢個組合好夾好正

要健康飲食所以有好多蔬菜係入面 有菜有蔥咁 蔥炒得好香
廣島蠔雜菇咖哩飯

另外媽咪嗌左

彩菜牛肋照燒汁定食 ($84)
蓮藕片炸脆左 炸到脆卜卜可以吸引d小朋友食下菜

茄子都係炆得好林 好入味!!
牛肉煮得唔老 唔會好鞋口
伴菜有沙律菜 果然配合哂均衡飲食
彩菜牛肋照燒汁定食

爸爸嗌左
韓式甜辣蘿蔔牛肋定食 ($76)
蘿蔔極林極入味 韓式醬就辣辣地甜甜地好開胃!
仲有隻醬汁溏心蛋
好味
韓式甜辣蘿蔔牛肋定食

朋友嗌左
忌廉湯烤雞野菌烏冬+粟米 ($68+$3)
烏冬質感普通 都幾彈牙 不過同平時既烏冬差不多
不過湯底就好濃好大陣牛奶香 好好味

烤雞d肉都好嫩滑

忌廉湯烤雞野菌烏冬

即使山長水遠 但都會再去!
野食質素真係好高

不過服務態度有d差 知係日本人主理但d staff黑口黑面 叫落單加水又好似好唔情願咁 對個服務有點兒失望
廣島蠔雜菇咖哩飯
彩菜牛肋照燒汁定食