夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2023-05-02 33 views
☆═━┈┈ 唔係講笑食過呢間餐廳之後真係返唔到轉頭★═━┈┈我以前其實唔係咁鍾意食鐵板燒,因為嗰啲嘢好肥膩,所以我從來都未食過今次係我第一次食。食完之後真係知道點解啲人會成日去食☺️因為睇住廚師烹調嘅過程真係好賞心悅目😚而且嘢食真係好得👍🏻今次叫嘅呢個套餐已經包含咗▫️沙律:係雜菜沙律嚟嘅,當中加入咗一啲酸酸甜甜嘅醬汁,更加開胃。▫️刺身:刺身嘅幾款生魚片都係好鮮味,每一日嘅刺身都唔同,係時令,保證新鮮。▫️茶碗蒸:好香好滑好重蛋味,而且仲有少少蟹肉絲,好鮮甜㗎 !呢個套餐仲有兩款好值得介紹俾大家知道嘅海鮮▫️日本甘鯛:你睇吓佢嘅賣相幾吸引!經過鐵板去燒製,油份會更加澎湃,但係估唔到原來一啲都唔肥膩,反而仲有一種魚油香。▫️蘇格蘭蟶子王:烹調嘅過程真係忍唔住舉起手機影相,師傅拆盒嘅手法非常之純熟。仲有值得讚嘅係佢哋控制火候嘅方法。唔會主到過老,反而剛剛好。主菜方面今次就叫咗牛▫️宮崎 A4 和牛厚燒:原來有分厚同埋薄,我自己就比較鍾意食厚身少少,因為成日都覺得薄嘅話好似肥牛片。厚燒更考功架。A4嘅和牛食起上嚟嘅油脂真係比平時食普通牛肉更加多,更加香。每一個餐仲會包左廚師特製嘅炒飯▫️櫻花蝦和牛炒飯:加

今次叫嘅呢個套餐已經包含咗

呢個套餐仲有兩款好值得介紹俾大家知道嘅海鮮

主菜方面今次就叫咗牛

每一個餐仲會包左廚師特製嘅炒飯
▫️櫻花蝦和牛炒飯:加入咗櫻花蝦嘅炒飯會增加左一份鹹香味,呢一份鹹香味更加係令我食唔停口。啲飯炒到粒粒分明好香口。

🌟👏🌟👏🌟👏🌟👏🌟👏🌟👏🌟👏🌟
估唔到第一次食鐵板燒嘅體驗咁好,有機會會帶埋屋企人再嚟多一次!