2024-12-12 0 views
一坐低就送上桂花烏龍茶,散發出一種淡雅清香,茶水桂花香味濃,令人放鬆。佢嘅招牌片皮鴨由師傅現場表演刀功,並且分三個部位:鴨胸皮,可以點爆炸糖加藍莓醬食,甜甜地又脆口;鴨胸肉肉質結實,,配上芥末,微甜微酸,唔會嗆喉;鴨腿肉就用嚟配薄餅,第一種食法:青瓜清新,京葱辛香,油香十足;第二種食法:新奇甜辣,藍莓醬同山楂好夾,洋蔥辛辣,鴨味突出。再叫咗個避風塘炒軟殼蟹,香口脆卜卜,辣味唔會太重、啱啱好,蒜香味濃,軟殼蟹冇腥味,好好食。另外再有個涼菜-- 乾隆白菜,以酸甜為主,脆口,開胃,係幾特別嘅手工菜,唔好以為會好細碟,份量好夠!佢哋嘅小籠包皮薄餡靚,肉汁豐富,一咬落去,肉汁就喺口中爆開,有質素保證。至於咸菜方面,我哋叫咗貝勒爺烤肉,羊肉份量都幾多,孜然香唔會蓋過風頭,脆口唔韌,我好接受到佢嘅羶味添!

避風塘炒軟殼蟹

乾隆白菜