2018-03-11 2003 views
話說我地兩個人1230左右去到,入面已經好多人,佢俾個個卡位我地(本身有兩個人係度,一人坐一邊)咁我地坐低準備叫野食,叫左店員,佢示意等一陣,咁我地等下啦。過左幾分鐘,再叫佢佢又話等一陣,我地再等幾分鐘。其間見到廚房係好忙既,好多人都等緊食物,店員有充裕時間上菜、招呼門口攞位既客人,而叫我地等等既店員更有時間行下企下,但就係唔落單,我地都唔知點解。幾分鐘後,我地見其他店員都有時做緊,又叫返之前個個店員,佢就搵另一個店員幫我地落單。落完單冇耐,我地卡位其中一個客走啦,咁我地起身坐埋一邊,方便之後黎既客人入座。之後有三個內地客黎,店員就叫我地讓個位俾佢地,叫我地入舖頭最入面既枱坐,我地照做啦。行到入去,見到係長方枱,有兩個客坐左近牆個邊,另一邊個位好窄,又冇椅,要自己攞椅坐,而後面正好係成班大陸客既細路,脆係椅上面,坐埋去背脊中硬招,就算後面坐好,都會背貼背。咁樣安排,你免費送我都食唔落,我唔係要咩五星級服務,去茶餐廳都坐得舒服過呢度,即時走人。出門口另一個店員,可能係老闆娘(見d報導有佢樣)道歉,話送翻野飲俾地。但我想講既係,客人等得合理係冇問題,人手應付唔黎大家都有眼睇,正常人都會體諒

出門口另一個店員,可能係老闆娘(見d報導有佢樣)道歉,話送翻野飲俾地。但我想講既係,客人等得合理係冇問題,人手應付唔黎大家都有眼睇,正常人都會體諒(舖頭除左我講個個店員,其他人我見到都好落力,態度都冇問題)

但我睇諒你時,都希望你睇諒我,我只係想坐得舒舒服服,你要我自己set位ok,但個位基本上坐唔落,但邊有心機食野。

平時冇打食評,但今日真係不吐不快,店家見到都希望你地檢討改善。少一兩個客事小,做臭個朵事大。
2018-03-11
Type of Meal