2020-05-26
祥仔 Ricky’s Kitchen 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B233A號舖 有打開電視睇教煮食的節目, 祥仔就是Ricky開的餐廳, 在K11 裡面 , 通常的地睇完節目都係找時間機會自煮, 懶人架我想舒舒服服, 去食CHEF Ricky 的食譜。DINNER 有肉同意炒小食, 食物是西方風格, 人均消費200多就食到啦。我鍾意食白肉, 好似魚同雞, 小油健康D架,就點份$158香滑燒春雞比自己啦。燒春雞賣相焗到啡色, 睇到都流水, 肉汁可以鎖住在肉內, 又唔會有雪味, 更嚐到香料調味醃製好的芳香。同埋仲有焗著粟米雜菜,好睇又好食。另一份 $158 % sadanPork chop ,豬鞍肉扒切開中心還是粉嫩色,但佢己經煮到剛剛好不是未熟的.大大塊厚肉豬扒,仲有太陽蛋加配兩日兩夜羅宋湯 及 凍檸檬水 +$30,湯真的是花了兩天把蔬菜煮到腍身,甜味完全到湯中了。酸酸甜甜蕃茄味有質素架港式西餐,可以再encore
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B233A號舖
另一份 $158 % sadan
有質素架港式西餐,可以再encore