2021-06-13 89 views
一係好鍾意食點心嘅我,今日陪朋友嚟到呢間餐廳,因為佢主打係中菜,而且點心加入左不同fusion嘅元素,好有特色。呢度嘅裝修都好特別,大門口完全估唔到係一間餐廳,以為係一間買遮嘅專門店,經過一道好厚嘅燙門,就會到達用餐嘅位置,估唔到呢度夜晚都好熱鬧,我哋大概8:00左右到,入面已經有好多人。食點心一定要飲茶啦,我點左普洱茶,朋友則點左鐵觀音,每人一壺,可以滿足我哋不同嘅口味。成餐飯印象最深刻有幾款點心,麻辣小籠包加入左四川嘅元素,佢嘅顏色同傳統嘅小籠包都唔同,好吸晴,食落去唔會好辣,係好香嘅麻辣味,感覺好特別。翠翠腸粉都好出色,腸粉滑到不得了,配合入面嘅脆脆,有雙重嘅口感!和牛千層酥,食第一啖嘅時候真係要好小心,因為好熱,入面一啲都唔乾,牛肉味濃郁,估唔到點心都可以配合咁多種不同嘅原素。呢間餐廳服務員服務好好,會推介佢哋不同嘅點心,加水亦都加好快,值得一讚!