2014-01-27 561 views
呢排日日係Openrice個排行榜都見到Burgeroom個鵝肝Burger幅圖,搞到鬼死咁想食,今日終於忍唔住,lunch time走左去食啦~好好彩一入到都就有張枱吉左係度,我地5條友二話不說即時坐落去望一望,有個special餐牌係 "Double" Foie Gras Burger 雖然好吸引,價錢-$218都可以接受,但基於年紀有返咁上下,所以都係... 睇佢唔到~ 睇佢唔到~最終~ order左個 "Single" Foie Gras Burger + $22 combo set 有薯條 & 飲品要講一講既係, + $22 combo set 真心好抵,所有飲品都可以選,除左酒精類,大佬,單一枝snapple 已經 $25,你話抵唔抵???但老老實實,我好想飲啤酒囉~~~等左8分鐘左右,個包黎啦... 哇!!! 成個 iPhone 咁高,跟本無辨法可以一口咬到成個包店主亦好好心咁比哂刀叉你食另一個重點,combo set 旁邊附上少許 salad生菜等你食個鵝肝包都唔會有膩既感覺重要時刻到啦~ 一口隊左件鵝肝落口先,入口真係即溶喎,不過我嫌件鵝肝唔夠脆面,如果煎香少少一定會

所以都係... 睇佢唔到~ 睇佢唔到~

大佬,單一枝snapple 已經 $25,你話抵唔抵???
但老老實實,我好想飲啤酒囉~~~
跟本無辨法可以一口咬到成個包
店主亦好好心咁比哂刀叉你食
等你食個鵝肝包都唔會有膩既感覺
重要時刻到啦~ 一口隊左件鵝肝落口先,
入口真係即溶喎,不過我嫌件鵝肝唔夠脆面,
如果煎香少少一定會加分10倍
跟住真心食個包啦~ 件牛厚實但又好juicy,
配埋厚切番茄一齊食又真係另有一番風味
我完成唔到成個set,隊晒d薯條,食左半個包,
另一半齋隊件鵝肝同塊牛,已經滿足死~~~
順帶一提,本人好鐘意rock music,而餐廳亦播d remix既rock songs
同埋成間餐廳由帶位都整burger果d都係一班energetic既後生仔
係度食野都感覺到自己young呀…

2014-01-27