2024-01-20 38 views
今晚約咗班Friend去一間我哋常掛嘴邊嘅日本店度飽一頓。一入去,個個笑容掛住,一路嘰嘰喳喳,一路思考今晚嘅戰利品要點整。主打係日本料理,不過揉合咗好多新意思,令人期待不停。先到嘅係大蝦天婦羅手卷,一咬落去,蝦肉彈牙得嚟唔覺油膩,完美!雞軟骨就真係想喊出嚟,咁脆,咁香,「真係正喎」我一邊嚼一邊喊。同埋個特盛大滿足,碟面嘅各款海鮮色彩繽紛,爽口肥美,每啖都令人想拍掌叫好。而芝士海膽烏冬嘅味道絕妙得黎又新鮮,絲絲融化嘅芝士配上海膽嘅濃郁,簡直係match得天衣無縫!粟米同帆立貝都唔比海膽遜色,粉嫩又甜美,好似春天嘅味道。對於熟蝦同魚腩軍艦我就更加無話可說,「滋味一流!十足鮮味!」就好似整個海洋都喺我口中舞動。營造出一個美妙嘅口感交響曲,真係大滿足到我呢位愛食嘅美食博主。而且,餐廳每每有限定菜式,換季嘅時候更加期待,下次我仲會試啲乜,好期待啊!🍣🍱🎉