2020-08-06 136 views
近排疫情影響放工無得在外吃飯,為有自家煮不過想食甜品當然就要買外賣回家吃啦!這間甜品款式繁多有中式、西式、熱凍、燉品等樣樣齊,梗有一款啱你吃。今次我就外賣了三款回家吃,杏汁雪燕燉蛋白配湯丸,芒果腸粉,榴槤西米露。杏汁雪燕燉蛋白配湯丸,聽個名已經知勁啦!杏汁香濃雪白而雪燕幼滑如絲很養顏加上燉蛋白真的超級滋潤,芝麻湯丸夠煙韌。芒果腸粉有驚喜,外貌很像炸両腸粉,外皮是用椰漿做腸粉皮,餡料用芒果扮油炸鬼很特別呀!加埋忌廉同芒果醬一起吃口感妹豐富。榴槤西米露,一開蓋即刻漂來榴槤之香,芬香撲鼻而榴槤肉很厚身啖啖肉,西米露很幼滑。今晚個個食到舔舔脷好滿足。

今晚個個食到舔舔脷好滿足。
  • 杏汁雪燕燉蛋配湯丸
  • 芒果腸粉