上個星期五同朋友 happy gathering,我地去咗石塘咀既木屋燒烤,如果大家有返過大陸都應該識佢,佢地啲串燒出名抵食,我地今次就試佢地既抵食 2 人set ✨招牌經典二人餐 ✨烤羔羊羊肉串我地黎主要都係想食呢個人氣金羔羊肉串,餐廳用嘅係內蒙古小霸羊,佢地天然放牧食天然草料,肉質更加緊實,焦香爆汁冇膻味~ 一串羊肉就有五款唔同既部位:包括羊上腦/羊排肉/前腿肉/羊尾油同埋後腿肉,每一啖都有唔同口感味道,焦香且沒有膻味~湛江生蠔烤蠔超大一隻居然先 $18,肉身飽滿肥美入口鮮嫩多汁,再配埋佢哋蒜蓉醬更加香口惹味~鮮釀啤酒 1 jar 食串燒又點少得啤酒先? 餐廳供應原漿鮮啤,原漿啤酒喺香港唔多地方有,之前返大陸飲過一試愛上,覺得佢個麥香重啲,甜啲同更加易入口!! 最平 $26 就有交易,如果成班frd既話就要叫 3L beer tower 香辣酸菜毛豆飲住啤酒就梗係食下小食,我地叫咗香辣毛豆,一邊執豆一邊飲酒,夠晒風味烤雞脆骨又係一個好啱送酒既小食,脆骨脆卜卜加上辣粉調味好惹味大烤土豆片薯片外皮微焦入口口感香脆嘅電白乾魷炒米粉最尾如果驚唔飽,食埋個炒米粉就剛剛好,米粉炒得乾身唔會成底

✨招牌經典二人餐 ✨

烤羔羊羊肉串

湛江生蠔

鮮釀啤酒 1 jar

原漿啤酒

食串燒又點少得啤酒先?

香辣酸菜毛豆

烤雞脆骨

又係一個好啱送酒既小食,脆骨脆卜卜加上辣粉調味好惹味

大烤土豆片

薯片外皮微焦入口口感香脆嘅

電白乾魷炒米粉

最尾如果驚唔飽,食埋個炒米粉就剛剛好,米粉炒得乾身唔會成底油,而已仲好有鑊氣

#香港美食 #燒烤 #石塘咀美食 #香港燒烤#香港串燒#香港原漿啤酒
#啤酒 #烤生蠔 #香港聚會 #香港路邊攤#羊肉串
原漿啤酒