2022-07-18
𝟙𝟟.𝟘𝟟.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 綠怡咖啡廳 (北角)北角英皇道665號北角海逸酒店2樓🔎#hkfoodieat_鰂魚涌㊙️依家喺online book呢個tea set會有77折優惠✨依家折實$211包加一(原價$272.8包加一)🌿優惠做到31/7/2022咋👻想食就快啲book啦😋下面介紹喺我心目中top 3嘅鹹點✰ 蒜香合桃布爾桑芝士 (前) 本身好鍾意食蒜味重嘅嘢食🧄呢嚿芝士蒜味好濃郁超好食😻加上仲有啲核桃令到好口感層次更加豐富😋✰煙三文魚伴布里芝士 (後) 煙三文魚煙燻味幾重🐟應該輕輕用鹽醃過😗淡淡的芝士味中和返佢嘅鹹味👍🏻同埋三文魚份量都幾足🍣✰ 脆炸海膽醬帶子義大利飯帶子幾香牛油煎過嘅香味🧈義大利飯亦都好creamy😚雖然炸得好脆但啲飯唔會乾曬😻甜點方面我覺得淨係得下面呢樣驚艷到我✰ 蝶豆花芒果芝士蛋糕 (圖七右)個芒果慕斯整得相當滑🥭同下面嗰層海綿蛋糕截然不同✨但層次分明👍🏻同時唔會散開變咗兩半🍰配料都好多🍓🫐個蝶豆花啫喱都令個蛋糕昇華咗🥰📎呢度仲有無限量供應嘅飲品
📌 綠怡咖啡廳 (北角)
北角英皇道665號北角海逸酒店2樓
🔎#hkfoodieat_鰂魚涌
下面介紹喺我心目中top 3嘅鹹點
✰ 蒜香合桃布爾桑芝士 (前)
✰煙三文魚伴布里芝士 (後)
✰ 脆炸海膽醬帶子義大利飯
甜點方面我覺得淨係得下面呢樣驚艷到我
✰ 蝶豆花芒果芝士蛋糕 (圖七右)
📎呢度仲有無限量供應嘅飲品