2022-08-01 281 views
今日係Happy Sunday。🐽仔帶我飲啖茶食個包。真係開心仔❤️。💟刺蝟脆香叉燒包點心造型非常可愛😙。真係好巧手工。💟黑毛豬咸水角豬仔形狀鹹水角。真係有啲唔捨得食🥹。好耐未食過鹹水角。味道真的不錯👍🏻。💟黑魚子燒賣飲茶例牌食燒賣。頂頂加入黑魚子。味道昇華不少😋。💟龍皇脆米腸粉呢個我超鍾意食😚。腸粉皮薄薄的。油炸鬼裏面包着蝦肉。蘸上小小豉油真係100分🤪。💟大公館秘制稻草肉其實係東坡肉嘅朋友😎。肥瘦均勻。一磚磚🧱用稻草扎住呈上。非常美觀😍。💟松茸星斑棉花泡飯白色一大個波波球係乜東東?食落口感軟綿幼滑😛。原來係魚腐。自由添加脆米。泡飯頓時變得豐富極了🤩。💟金箔懷舊芝麻卷懷舊點心唔係度度有。點綴金箔顯得特別矜貴❣️。
💟刺蝟脆香叉燒包
點心造型非常可愛😙。真係好巧手工。
💟黑毛豬咸水角
💟黑魚子燒賣
飲茶例牌食燒賣。頂頂加入黑魚子。味道昇華不少😋。
💟龍皇脆米腸粉
💟大公館秘制稻草肉
💟松茸星斑棉花泡飯
💟金箔懷舊芝麻卷
懷舊點心唔係度度有。點綴金箔顯得特別矜貴❣️。