就嚟中秋節 仍然感受到炎夏陽光威力 食lunch點都要有杯台式茶飲解渴嘅😬 趁堅信號做緊一個叫見字食茶Yum Cha特選餐牌 以茶入饌 於是同同事去試-🥤豆漿豆花四季烏龍奶茶呢杯聯乘特飲 用上海豆漿溝烏龍茶 有豆漿甜亦有烏龍茶香 清涼解渴 底部仲有豆腐花😍-🥟人蔘烏龍雞脾肉小籠包小籠包皮加烏龍茶一齊搓 變咗深褐色 雞髀肉餡肉地結實充滿人蔘味 又幾養生喎😝-🥣櫻花蝦蟹籽大蝦香片茶湯飯🥣櫻花蝦磯燒鮑魚香片茶湯飯食碗湯飯滋潤口腔脾胃都幾好 茶漬湯味道清鮮 飲飲下 有香片茶甘 難得之後冇口渴😙-🥠生煎包我哋嘅飛佛‼️ 包底煎得脆口 肉汁鮮甜兼且一口爆汁 嗰種滿口熱辣滾燙嘅味蕾震撼 令人越食越愛囉😋-🍜豬扒蔥油拌麵常規餐牌之中 我幾鍾意食拌麵 麵線掛滿蔥油麻油香 油潤柔韌

🥤豆漿豆花四季烏龍奶茶

🥟人蔘烏龍雞脾肉小籠包