2024-03-06 701 views
今日同老人家去了青葉飲下午茶,家人成日同朋友去話幾好,我就第一次。✅五穀炒飯粒粒分明但不油膩!有好多菜粒添加左爽脆既口感,食齋都覺得好味。✅ 薑葱叉燒撈麵味道還好,食到勁重薑味,其實落薑可以輕手d。話係撈面,但勁多汁水,應該要整得乾身D,面才會掛汁又不會比水浸到淋晒!✅ 水晶鮮蝦餃中上發揮,餡料入面無用太多肥豬肉,調味較清淡幾好✅ 蟹子燒賣皇蝦既比例多過豬肉,所以較爽口,幾好食,又係清淡的style✅ 焗叉燒餐包都唔錯的,包包少少煙韌幾軟熟,包面搽滿糖水幾好,但入面既叉燒粒太細粒!✅ 焦糖蜂巢糕幾香甜有焦糖味,但口感係淋的,仲以為係黃糖糕帶有煙韌口感嗰種…?✅ 翠綠帶子腸唔記得影!腸粉無乜透明度,但都有煙韌口感,內餡既帶子係細粒既,用了好動胡椒調味,一般。總結一下,都算唔錯,口味幾清淡I like
✅五穀炒飯
✅ 薑葱叉燒撈麵
✅ 水晶鮮蝦餃
中上發揮,餡料入面無用太多肥豬肉,調味較清淡幾好
✅ 蟹子燒賣皇
蝦既比例多過豬肉,所以較爽口,幾好食,又係清淡的style
✅ 焗叉燒餐包
✅ 焦糖蜂巢糕
✅ 翠綠帶子腸
總結一下,都算唔錯,口味幾清淡I like
五穀炒飯
水晶鮮蝦餃