2016-07-20 158 views
有時都會約個朋友去觀塘APM 行街加睇戲,睇完戲就緊係唔少得食番餐晩飯,一行去睇APM個水牌,全部都係連鎖餐廳,真係有d揀唔落手,朋友見我天然呆左一陣,就介紹我去牛頭角站附近既呢間用心製作既小店-吉吉點。平時都非常鍾意食點心,貪佢一盅兩件,可以點多幾樣,多d款揀~燒汁煎虎椒煎得好香,虎椒少少辣,更香口,而且以燒汁代替豉油,更加好味,咸咸地甜甜地,加埋木魚片,味道更加好!薑蔥牛栢葉牛栢葉爽口彈牙,煮得夠林又唔會好靭而且好入味,加上薑蔥絲,更加香口,比一般酒樓更好味蟹籽燒賣燒賣舊豬肉唔會太肥,因為冇乜肥豬肉,所以幾彈牙,有肉質,而蟹籽增強口感,match 得好好香煎餃子餃子煎到金黃色,個皮好脆,一咬肉汁標哂出哂,要小心燙口,好多肉汁,點少少醋,perfect楊枝金露芒果汁底好重芒果味,加上當造既芒果,又甜又香芒果味,加上少少柚子,加強口感,為今晚晚餐畫上完美既句號所有點心都整得好有心思,而且味道好好味,絶對好過好多酒樓,唔怪得知多客人到要等一陣先有位
燒汁煎虎椒
薑蔥牛栢葉