2024-07-15 178 views
今次同朋友嚟到太子嘅一間西班牙特色酒吧,一試西班牙嘅特色菜。餐廳是一間價錢比較親民嘅西班牙酒吧餐廳,可以飲嘢食嘢傾下計香煎美國安格斯肉眼扒 $288一個幾好食嘅main,係選用質素幾高嘅肉眼牛扒。今次叫咗五成熟,熟透程度啱啱好,咬落去超級Juicy,肉味濃厚,而且質感十足 牛扒表面有煎香的坑紋,中間肉質呈粉紅色,油脂分佈非常均勻,而且份量絕對足夠烤和牛舌配蕃茄莎莎 @$28一款啱晒鍾意食牛嘅朋友仔,烤到微微香脆嘅厚身牛舌,配上fresh嘅蕃茄碎粒莎莎。惹味嘅烤牛舌同時配上新鮮嘅蕃茄,兩種對沖嘅味道一次過咬入口,蕃茄碎粒可中和烤牛舌的油膩 值得一試墨西哥傳統牛肉餡餅 $108又係另一款啱晒我呢種鍾意食牛肉嘅朋友,香脆嘅餡餅外皮配上牛味濃厚嘅牛肉餡,另外加上特製嘅醬汁,配合得不錯同朋友一人點了杯cocktail 都幾好 特別推薦Whisky Sour 比較清新易入口 連我平日不喜愛Whisky味道的都接受到以親民價錢嚟講呢間係一間值得一試嘅餐廳

香煎美國安格斯肉眼扒 $288

烤和牛舌配蕃茄莎莎 @$28