2008-06-05
經過尋日慘痛嘅教訓, 師傅今日決定的起心肝, 搵番d穩陣少少嘅食店先, 費事又貴又唔抵, 不過一貫懶開嘅師傅, 今日都依舊冇睇到食評就去搵野食, 皆因今日目標清晰, 就係去茶餐廳!喺條街度行左一陣, 最後見到呢間食店門口寫左午餐有咩食, 就係咁比個A餐吸引住, 所以決定入去一試! 入到去伙計招呼坐底, 師傅發覺環境都幾逼, 加上燈光唔算光猛, 感覺就有少少污漕; 算啦, 唔理咁多叫個A餐先, A餐係蒜蓉雞扒, 師傅就要左飯配多杯凍檸檬茶! 等左一陣凍檸檬茶先到, 師傅即刻篤下d檸檬, 再飲一啖, 發覺都幾鬼甜, 茶味唔夠, 一般啫; 再等多幾分鐘, 蒜蓉雞扒飯就擺左喺師傅面前, 師傅聞到佢個蒜蓉汁好香, 而且都幾多汁, 味道唔差, 撈飯一流; 雞扒就一大塊, 個皮都煎得幾香, 幾吸引, 可惜個肉質唔夠滑, 幾鞋口下, 不過好彩唔韌, 都可以啦!總括黎講食物質素係可以接受, 環境就麻麻, 不過耐唔耐就有昆蟲黎爭食, 好鬼麻煩; 服務就一如以往茶餐廳質素, 無甚特別, 價錢就三十四蚊個午餐, 不平不貴, 可以啦; 食完呢個午餐後, 師傅真係覺得昨日真係冇咩點食過野咁, 呢一刻先有個飽嘅
總括黎講食物質素係可以接受, 環境就麻麻, 不過耐唔耐就有昆蟲黎爭食, 好鬼麻煩; 服務就一如以往茶餐廳質素, 無甚特別, 價錢就三十四蚊個午餐, 不平不貴, 可以啦; 食完呢個午餐後, 師傅真係覺得昨日真係冇咩點食過野咁, 呢一刻先有個飽嘅感覺! 呢間食店絕對能令你食飽, 但記住唔好抱咁大寄望, 一試無妨啦!