2025-02-26 0 views
尖沙咀北京道1號樓上內隱藏著一家令人驚喜的餐廳—花樂。這裡嘅菜單充滿了日本風味嘅創意佳餚,每道菜都讓人期待不已。餐廳嘅裝潢簡約而典雅,氛圍適合與朋友聚餐或浪漫約會,落地玻璃窗飽覽維港景色🖼️日本南瓜天婦羅南瓜外皮裹上輕薄嘅麵糊,金黃酥脆,南瓜則保持住柔軟嘅口感吉列炸蠔伴黑松露醬吉列炸蠔搭配上黑松露醬。炸蠔外酥內嫩,每一口都散發出海鮮嘅鮮味。而黑松露醬則為這道菜增添了一層奢華嘅香氣日本黑豚肉鍋物主菜係日本黑豚肉鍋物。豬肉切片厚薄適中,肉質鮮嫩,與清湯煮成嘅湯底相得益彰。鍋物中還加入了新鮮嘅蔬菜,感覺健康又飽肚松葉蟹肉海膽炒飯炒飯粒粒分明,蟹肉鮮甜,海膽嘅香氣濃郁,食落口每一口都充滿了海鮮嘅鮮味吞拿魚蓉蟹籽燒賣造型點心這道菜嘅造型精緻,色彩鮮明,讓人一見難忘。吞拿魚蓉夠鮮美配上蟹籽,口感滑溜,完美地結合了視覺同味覺嘅雙重享受

日本南瓜天婦羅
南瓜外皮裹上輕薄嘅麵糊,金黃酥脆,南瓜則保持住柔軟嘅口感

吉列炸蠔伴黑松露醬

日本黑豚肉鍋物