2022-11-11
依間餐廳聽個名都知係主打餃子既🥟 原來仲有好多間分店 太子、中環、銅鑼灣等都有😯 打開餐牌會見到原來餃子係每日係店内包製 而且用上新鮮豬肉 幾認真㗎🧐龍鳳松茸餃 $92 八隻湯餃改左個幾霸氣既名😂 龍鳳餃原來即係黑白松露咁解 兩款都有濃烈既gas味🤣 而白松露又比黑松露香氣再濃郁一點~ 除左松露醬 餃子內仲塞滿紮實既豬肉餡~大部分餃子可以自由選擇要湯餃定煎餃,由於我哋都想試舖頭另一個招牌菜 - 只設煎餃既芝士餃🧀🤘🏻所以龍鳳餃就揀左湯餃 湯餃會另上一碗狀元九鼎湯 湯底用左兩款魚、粉葛、扁豆赤小豆🫘去煲,而且無味精 飲落一啲都唔咸!☺️煎芝士餃 $57 七隻煎餃要耐心等候一下 但上枱個陣就知係值得等待 因為佢係即煎而且煎哂餃子兩面 所以兩邊都有脆卜卜餃子皮,同樣地係豬肉餡 依個比松露餃更能食到肉味 仲有芝士流心效果🤤龍鳳蛋 $32蛋既生熟程度啱啱好 有溏心效果 同埋預先有浸過所以係有底味既,同樣地龍鳳係黑白松露醬兩款口味咁解 一啖半隻蛋 蛋汁同松露香氣一齊係口腔入面散發 幾得意~四川涼皮 $32手拍青瓜 $25
龍鳳松茸餃 $92 八隻湯餃
煎芝士餃 $57 七隻