2022-08-17
香港既夏天有時熱到真係冇咩胃口,一日三餐食粉麵飯都幾悶下,所以我有時都會轉下食餃子,比多個選擇自己。而呢間餃子店平時係九龍區都食開,冇諗過今日入到寶琳都係呢度見到佢既分店。我唔係呢區既街坊,不過相信佢個位置都幾方便,因為就係地鐵站上蓋既商場。呢度唔算好大,座位都可以一眼望晒,不過都叫坐得闊落舒服。Menu呢度既餃子款式比一般餃子店多,除左基本既餡料,仲有d fusion餃子。另外,都會有其他麵食同小食。龍鳳松茸餃$98呢個龍鳳松茸餃應該就係鎮定之餃,分左湯餃同煎餃兩種,今晚我就食左煎餃,佢個賣點就係係豬肉餡料入面分別加左黑松露同白松露,認真咁睇下隻餃,其實都可以係佢透薄既餃子皮睇到入面有黑色d既就係黑松露,淺色既就係白松露,餡料十足,食落會有陣陣松茸香,肉汁飽滿粟米豬肉餃$45今次呢個粟米豬肉餃我就揀左湯餃,跟個狀元九鼎湯,個湯飲落好濃粉葛同紅蘿蔔味道,清而味甜,如果嫌味淡,可以自行落調味吊多d味道出黎
Menu
龍鳳松茸餃$98