因為落大雨,係physical做完Gym,就食鼎泰豐啦⋯⋯平時都有食開餃子,小籠包之類嘅上海菜,知道鼎泰豐係最有名的一間,所以再決定好耐冇食,再試一下!要咗一個紅燒牛肉麵,招牌小籠包,炒油麥菜,小窩雲吞紅燒牛肉麵- 雖然牛肉得四舊,不過一咬即溶,好林,好入味,個面都係爽口彈牙嘅,好食招牌小籠包-見到個皮係好薄,差唔多睇到入邊啲餡,加埋啲醋,係好味。不過對比其他食物,比較遜色,因為冇乜特別驚喜。小窩雲吞-個皮唔係特別薄,不過個皮食落有啲粉皮嘅感覺,幾有咬口,好特別!雖然一碗得六粒要成$76,性價比好貴,不過係好食嘅總結:叫咗四樣嘢,都成$350,又唔係食得特別飽,所以性價比好貴,未必有下次
因為落大雨,係physical做完Gym,就食鼎泰豐啦⋯⋯

要咗一個紅燒牛肉麵,招牌小籠包,炒油麥菜,小窩雲吞

,未必有下次
招牌小籠包
菜肉雲吞
2021-08-05
$170 (Dinner)
菜肉雲吞