2023-10-23
我哋去咗中環蘇豪區嘅一間Pizza店食飯,店舖面積唔大但係好有外國情調。我特別鍾意佢哋嘅Pizza餅皮,好煙靭有嚼勁。我哋叫咗一個叫做"la stella"嘅Pizza,佢嘅形狀真係好特別,係一個星形。上面鋪滿咗多層火腿,令味道更加豐富。最驚喜嘅係上面綠色嘅醬汁,原來係開心果醬!佢帶嚟一種獨特嘅香味同口感,同埋上面仲有一大球嘅buratta,好滑順濕潤。另外我哋仲叫咗一個小食,就係炸魷魚。炸魷魚炸得十分酥脆,外層金黃鬆脆,內裡魷魚肉質鮮嫩。配埋特製嘅醬汁,增添咗風味。整體而言,呢間Pizza店給我留下咗深刻嘅印象。店舖雖然唔大,但係氣氛好舒適,有種外國風情。Pizza餅皮煙靭好嚼勁,特色Pizza嘅組合創意十足。炸魷魚又酥又脆,非常美味。如果你喺蘇豪區,而且鍾意Pizza,真係值得嚟呢度試下佢哋嘅招牌菜式!