2019-01-06 54 views
天寒地凍,約三五知己最好當然食火鍋。。朋友介绍食佐敦上海街阿里山台式美人鍋!於是上去試試,環境需小但好有台feel鍋底選了桃膠烏雞湯底!用料十足,裹面放了勁多桃膠,紅棗,圓肉,准山配以一大隻烏雞及小排骨。。湯清甜,肉質軟,真係滋補養顔。。正喜歡食牛嘅我。。當然要點呢個安格斯牛粒啦!脂肪比例平均,肉質軟滑,入口即溶。。一啲都吾靱,仲好juice添你,鮮鹅腸好新鮮。。好彈,好爽口。。就算時間灼耐一點,都不會縮到變B B腸而揾吾到!這,因人少又想食多幾款火鍋料,最欣賞就係手打丸有半份order 叫。。所以點了蝦丸及墨丸各半份試試!大大粒又新鮮。。用料十足沒有粉漿感覺,好彈牙!除了火鍋吸引好味。。小食亦不錯!台式炸雞鬆化脆口。。配合甜酸酱簡直絶配!