2024-08-10
難得朋友今日得閒,約埋一齊食午餐。一於同佢去土瓜灣搵嘢食,見到有間舖叫「遇見您」個名都幾特別,原來係西式咖啡店,仲有西式糕點,一於入去試下。坐低睇下個餐牌見到唔止有西餐食,仲有中餐的,啱曬我哋要求。我叫咗煙三文魚黑松露蘆筍炒飯($78)上枱就聞到黑松露嘅香味,煙三文魚份量都好多,蘆筍炒得爽脆,米飯粒粒分明又夠乾身,足料又好味。朋友叫咗芝士鮮茄焗厚切豬扒飯($98)即叫即焗,要等15至20分鐘,炒飯底有洋蔥和雞蛋,豬扒切開一條條比我哋方便食用,而且肉質鬆軟,新鮮番茄加上芝士和醬汁,越食越開胃。又叫咗自家秘製火山骨(細份$88)上枱嘅時候都估唔到咁多,一共有四大件,每件都有好多肉,店家好細心,畀埋手套可以用手將火山骨啲肉撕出嚟,肉質軟淋,非常惹味。裝修企理乾淨,坐得好舒服,店員又有禮貌。聽到店員同食客傾計,感覺好親切,食客應該住喺附近,經常嚟光顧。我都覺得味道唔錯,值得推介。📍遇見您土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖
坐低睇下個餐牌見到唔止有西餐食,仲有中餐的,啱曬我哋要求。
📍遇見您
土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖