2018-12-10 1695 views
以前每個禮拜都會黎灣仔上堂,成日遠遠經過「和昌大押」都無為意入面係咩野,剩係知道佢係一座好舊嘅建築。直至過左好耐好耐,聽朋友講先知原來入面係一間唔錯嘅餐廳,於是我為左滿足自己嘅好奇心,襯住屋企人生日去訂檯試下。今次我地好好彩,被安排到戶外露台嘅座位,可以享受埋灣仔嘅夜景🌃。露台出面有火爐,唔洗驚凍親,不過如果怕凍嘅話最好都係著得厚啲。前菜方面,我地點左麵包同湯。麵包係酸種麵包,暖暖地,外脆內軟,非常好食是日餐湯係蕃茄湯,上菜嘅時候係上左鋪上材料嘅碟先,然後再倒湯入去。個人認為個湯有啲淡,湯同材料好似無乜連繫嘅感覺,溫度亦唔太熱,有啲失準。主菜方面,我地點左三個main兩個sides,分別係鱈魚、牛柳、羊膝、烤南瓜同埋椰菜沙律。我嘅羊膝肉嫩多汁夠入味,下面嘅豆軟硬適中,唔「騷」,總括係唔錯嘅。其他嘅Mains味道都唔錯,美中不足嘅係個溫度唔夠熱。甜品方面,我地點左芝士蛋糕伴雪糕同埋橙味麵包布丁。Cheesecake係homemade嘅,芝士唔算太濃,但係唔會太甜,食落去好舒服。麵包布丁居然有驚喜。個人本身唔係麵包布十嘅fans,但係佢新鮮焗起熱辣辣,好軟熟。橙味香,但係唔會太濃,甜度適中

酸種麵包
蕃茄湯

前菜方面,我地點左麵包同湯。

麵包係酸種麵包,暖暖地,外脆內軟,非常好食

Cod

Beef  Tenderloin

Lamb

Side - Grilled  pumpkin

Side - Cabbage  Salad

其他嘅Mains味道都唔錯,美中不足嘅係個溫度唔夠熱。

Orange

甜品方面,我地點左芝士蛋糕伴雪糕同埋橙味麵包布丁。

麵包布丁居然有驚喜。個人本身唔係麵包布十嘅fans,但係佢新鮮焗起熱辣辣,好軟熟。橙味香,但係唔會太濃,甜度適中。簡直可以成為依一餐嘅highlight😋!
2018-12-09
$400 (Dinner)
Dining Offer
Coupon