2024-06-14
諗住放學帶阿女去學校附近食晚餐先再返屋企,阿女話最近喺學校食過餃子 叫我帶佢去食。 我地6:45pm就去到,有個妹子話好肚餓,急不及待快啲叫野食先。【椰菜雲耳香菇豬肉餃湯麵🍜】呢個餃好多材料,感覺啲料要爆出嚟!椰菜雲耳好爽口,豬肉好多汁,個麵又彈牙唔會煮到淋patpat。【椰香荔芋臘腸香菇餃🥟】呢個餃真係好有驚喜, 我本人係超級鍾意食芋頭臘腸,話就話佢有椰香但我食唔出有好濃嘅椰味,反而芋頭味好香同臘腸嘅油香味好夾,加上佢係煎餃,個皮好脆卜卜,阿女同我爭食添😂😂【🐮牛肉煎餅】其實我好鍾意食清真牛肉嘅牛肉餅,因為佢爆汁肉唔鞋。 估唔到呢度嘅牛肉餅都唔輸蝕, 我覺得如果再多啲肉汁會更加好。👍🏻【小籠包🥟】小籠包皮薄餡靚,入面啲湯好好飲,無得輸🫶🏼【擔擔麵🍜】店員姐姐拎碗麵過嚟時,已經聞到好香嘅花生味,少少辣嘅易入口,老公好快就清晒成碗,佢話好好味😋。【傳統蛋黃蓮蓉壽桃🍞】呢個係澱粉質怪阿女指定要食,佢真係好鍾意食包, 佢同我講 個包好多蓮蓉個咸蛋黃好大粒,兩個壽包佢食晒。【惹味黑醋海哲頭】估唔到黑醋配埋海哲頭係咁好食,酸酸辣辣好開胃, 我食到停唔到口最後我買左一打未煮嘅荔芋臘腸冬菇餃返屋企食
【椰菜雲耳香菇豬肉餃湯麵🍜】
呢個餃好多材料,感覺啲料要爆出嚟!
【椰香荔芋臘腸香菇餃🥟】
【🐮牛肉煎餅】
【小籠包🥟】
小籠包皮薄餡靚,入面啲湯好好飲,無得輸🫶🏼
【擔擔麵🍜】
【傳統蛋黃蓮蓉壽桃🍞】
【惹味黑醋海哲頭】
最後我買左一打未煮嘅荔芋臘腸冬菇餃返屋企食😍😍😍店員話最好7日內食啊,擺入冰箱就可以!