2019-12-01 275 views
成日都無乜idea食乜好,今日行左去新墟個頭望下有乜好食,行行下見到呢間專賣海南雞飯既鋪頭,而且餐牌都幾多其他選擇,就入左去試。雖然咁多選擇,最後都係叫左招牌海南雞飯套餐。先講湯同油飯,今日係南瓜湯,幾好飲,飲到好大陣南瓜味,入面有少少蘿蔔同南瓜,不過啲南瓜肉幾乎溶哂係湯入面。如果佢有少少南瓜肉係入面就更好啦!油飯好香!!!唔點任何汁食都覺得好香口。雞肉唔腥,又夠嫩滑,肥瘦好適中,唔會有好大舊肥膏係到,但係又唔會瘦到完全無油,口感唔錯。不過本身應該無落到其他味,要點佢個醬汁食。個餐仲有碟油菜,顏色好靚好新鮮!62蚊套餐,有老火湯,雞,油飯,油菜,其實都幾抵。不過唔包飲品,如果想飲野既話就要另外加錢,熱飲4蚊,凍飲6蚊,合理範圍。

雖然咁多選擇,最後都係叫左招牌海南雞飯套餐。

油飯好香!!!唔點任何汁食都覺得好香口。

個餐仲有碟油菜,顏色好靚好新鮮!

Type of Meal
Lunch