2017-03-13 2627 views
無諗過O係荔枝角區食中餐都會比我搵到驚喜; 本來一行4人想是但入一間企企理理既鋪頭醫肚.  行過梅花村比陣好索既鹵水香味引左入o黎.  4個人, 一人叫一碟, 好快就有野食.  第一味係鹵水鵝.  鵝肉甚厚而且唔肥膩, 有滑滑豆腐墊底, 鹵水汁真材實料, 五香味濃郁, 唔會得個鹹字.  好抵讚 其實佢地味味都唔鹹, 最怕出面食飯遇到D師傅好重口味.平時無乜幾可叫咁熱氣又高胆固淳既椒鹽鮮尤, 炸得鬆化但鮮尤又無渣好咬口, 今日放縱一下都值得.  另外, 麻醬山藥十分清新, 一般麻醬都係配青瓜, 配山藥夠新鮮感.  而且碟頭唔細, 街坊價, 街坊小菜口味.  5蚊位茶, 10蚊酸菜, 連加一4位先係400蚊.  已經諗定下次叫乜野.  但無得傾 -- 鹵水鵝就一定係胆.
無諗過O係荔枝角區食中餐都會比我搵到驚喜
其實佢地味味都唔鹹, 最怕出面食飯遇到D師傅好重口味.
2017-03-12
$100 (Dinner)
  • 鹵水鵝