2017-07-19 206 views
我諗真係喺工廈搵食搵上癮,星期日晚又係唔煮飯日,想開飯睇一睇有決定咗今晚食乜啦,於是即刻打去book枱,兩位搞掂曬。一開頭行錯路🤔原來喺鱷魚恤條電梯落返去開源道右手邊第一棟大廈已經係啦。真係好彩有訂位,上到去發覺佢原來都好多人去食,如果walk-in真係可能無位。由於佢有set dinner ,我地就唔駛散叫啦,於是我哋就叫咗兩個餐我就食法式鵝肝香橙意大利飯($198),老公就叫烤法式春雞配薯菜($168),個餐仲跟湯同麵包,老公飲熱檸蜜就加$3,我就飲荔枝玫瑰梳打加$5。但我地就無加錢食沙律吧。餐包熱辣辣,我地一個紅湯一白湯。法式鵝肝香橙意大利飯黎到時候,老公即變心心眼,因為塊鵝肝好大塊而且好厚身,意大利飯微微橙色,淡淡橙香既意大利飯好配鵝肝,減低左鵝肝油膩感!我個set dinner 仲有個小吃,係蔬菜汁煮藍青口,一客有三隻,老公話好喜歡佢個汁😋春雞是即烤的,所以要等耐少少。佢既色澤幾好,感覺唔會好乾😃,都算做到外脆內軟,肉質juicy ,薯菜有薯仔、露筍同番茄仔,份量ok。為食推介:香橙意大利飯比較少見,值得一試。

為食推介:香橙意大利飯比較少見,值得一試。
2017-07-16