2019-05-05 569 views
今日去完厚福街,過隔離加連威老道見到一間充滿香港情懷風格,而又融合典雅新派裝潢的餅店,門口廣告板話係之前半島酒店受歡迎的流心月餅創辦人—葉永華師父和米芝蓮二星師父黎永冠先生有份開👍🏻 好似好正咁👏🏻入去門口有個打卡位,重現舊式香港餅店~間舖俾人試食蛋捲同餅,店員又會從旁講解,我先知道葉師父監工出品,放咗咁多心機,將老香港造餅工藝加心思去改良,用意都係想保留港式餅藝,傳承本土餅藝+手信文化。食咗先知味~乜都可以試食,蛋捲味道頗特別,黑松露味、香草蕃茄、櫻花蝦、椰汁,連原味都好出色,入口香脆鬆化,試得出用料上乘,冇偷工減料!而蜂巢蛋捲、蝴蝶酥都用上等牛油和天然食材,是師父對手工質素和「香港出品」的堅持,好難得本地終於有間似様手信店!據店員說,大熱的流心月餅之後就出,十分期待上架!•推介原因:包裝靚、得體,味道上佳!

據店員說,大熱的流心月餅之後就出,十分期待上架!

•推介原因:包裝靚、得體,味道上佳!
TakeAway
  • 金裝精選禮盒