2017-03-16 965 views
如果話想起香港搵地道嘅茶餐, 你可能會走去搵一間茶餐廳。 但係你有冇諗過,其實最正宗嘅係喺街市入面呢? 大學嘅時候跟朋友你呢一間海南咖啡, 初初都會覺得老闆同老闆娘作為兩個老人家只係小本經營,冇咩expectation,諗住填飽個肚就算。點知, 叫咗一份西多同人share, 一個餐蛋麵同杯凍奶茶, 就改變咗我往後喺大學生活嘅飲食習慣。 佢嘅西多同平時茶餐廳唔同, 除咗即叫即炸之外, 佢用嘢材料亦都似係新鮮用雞蛋製造。 個面好似係普普通通, 但佢嘅火候啱啱好,麵身唔會太淋亦唔會太軟, 再加埋杯頂級凍奶茶, 你就會覺得嗰好滿足。完全冇誇大,你試過就知!

完全冇誇大,你試過就知!