2012-04-11
本來仲以為係咩老字號,今日都係第一次幫親點知原來不知所謂,無樣野掂,不論係員工食物家係環境首先講食物叫左2個晚餐一個星洲米,加3杯凍檸賓落完單先見到一杯$22,仲以為係跟餐加$4,問侍應,點知佢講一句:"晚餐唔係餐喎",之後就走左去,有無搞錯?如果晚餐唔算係餐,咁你間餐廳都應該唔算係餐廳都算了,點知來到凍檸賓上面塊檸檬仲有D獲撈係度既,仲有飲落根本係一杯糖水,仲好意思收人$22第2樣野:叉燒炒蛋,咁簡單既野都可以整到超級難食叉燒好似雪左成個星期咁,又硬又無味好似食肉乾蛋就炒到水旺旺咁,無文無味,蛋都未炒得好你學人開餐廳,知唔知個醜字點寫?第3樣野:咖喱牛腩,我都唔多講了,仲差過大快活大家樂美心,我洗咩比$48去食你?咖喱無咖喱味,又唔辣,得個咸字牛腩無腩,得幾舊咬極都唔爛既野,我食左二十幾年野都分唔清個幾舊係唔係牛肉跟餐菜心:凍既,又係唔知放左幾耐,但個蠔油唔錯囉,哈仲有個星洲米,又係無味既,仲要色都唔上,D 粉好多都仲係白色既茶水:一陣"縮味",叫人點飲之後講下員工,態度差不但之,仲挑逗D 客人點為知挑逗呢?見到對面個女仔叫埋單點知個侍應話:"啊~呢D係貼士黎架?比成一百蚊貼士~黎黎
點知原來不知所謂,無樣野掂,不論係員工食物家係環境
首先講食物
叫左2個晚餐一個星洲米,加3杯凍檸賓
如果晚餐唔算係餐,咁你間餐廳都應該唔算係餐廳
都算了,點知來到凍檸賓上面塊檸檬仲有D獲撈係度既,仲有飲落根本係一杯糖水,仲好意思收人$22 第2樣野:叉燒炒蛋,咁簡單既野都可以整到超級難食
叉燒好似雪左成個星期咁,又硬又無味好似食肉乾
蛋就炒到水旺旺咁,無文無味,蛋都未炒得好你學人開餐廳,知唔知個醜字點寫? 第3樣野:咖喱牛腩,我都唔多講了,仲差過大快活大家樂美心,我洗咩比$48去食你?
咖喱無咖喱味,又唔辣,得個咸字
牛腩無腩,得幾舊咬極都唔爛既野,我食左二十幾年野都分唔清個幾舊係唔係牛肉 跟餐菜心:凍既,又係唔知放左幾耐,但個蠔油唔錯囉,哈 仲有個星洲米,又係無味既,仲要色都唔上,D 粉好多都仲係白色既
茶水:一陣"縮味",叫人點飲
之後講下員工,態度差不但之,仲挑逗D 客人
點為知挑逗呢?
見到對面個女仔叫埋單
點知個侍應話:"啊~呢D係貼士黎架?比成一百蚊貼士~黎黎黎~放係我呢個袋度..........埋單出面呀,自己攞張單出去埋"
我心諗,有無搞錯,我都未見過有餐廳可以咁對自己既客人,人地唔係老馮去你度食野
最後環境,一地都係垃圾同汁,十分污糟
今次真係令我十分失望,點解一間咁劣質既既所謂"餐廳"仲可以生存到
其實好簡單,有點樣既客人就有點樣既餐廳
如果大家唔想做一個劣人,就唔好幫親呢D 咁劣質既餐廳,等佢快D 消失開返間好野,咁先係廣大食客之福