聽友人講呢間Homemade意粉係Hidden Gem,終於有機拜訪下喇。2個人上到來,空間不大且幾乎坐滿食客,稍等左5分鐘先入到座。整個格局平民貼地,CASUAL舒服,開放式廚房睇到曬師傅點整意粉PIZZA。但呢啲都唔係重點,從來我都係食物質素先決。龍蝦湯鮮味濃郁,啖啖鮮蝦肉爽脆,質素中上。龍蝦蛋黃醬菠羅大蝦PIZZA個名出現左兩次蝦,可以想像幾有蝦味!材料貴精不貴多,餅底脆薄帶小麥味及微微焦香,大蝦鮮甜肉爽,菠羅清新甜美,最欣賞個龍蝦蛋黃醬同Mozerella芝士既絕配,享用前再灑數滴檸檬汁~WOO!正到無朋友。整PIZZA真係一種俐落既藝術,值得我俾滿分。煙肉豌豆巴馬臣芝士手製薯糰明明呢度招牌係意粉,唔知點解我地最後揀左呢個。可能貪佢夠特別。手製薯糰外表有微焦,咬落質感相當AL DENTE,好香薯味又無食薯仔既飽滯感,而且同微焦既巴馬臣芝士同忌廉完全融和,你中有我我中有你,根本唔駛任何配料已經好食到暈,所以煙肉豌豆都變成BONUS!喺呢度我食左人生第二好食既PIZZA(第一果次喺意大利),同埋第一好食既薯糰。而且係咁既價錢,夫復何求?完。

但呢啲都唔係重點,從來我都係食物質素先決。

龍蝦湯
鮮味濃郁,啖啖鮮蝦肉爽脆,質素中上。

龍蝦蛋黃醬菠羅大蝦PIZZA
個名出現左兩次蝦,可以想像幾有蝦味!

煙肉豌豆巴馬臣芝士手製薯糰

而且係咁既價錢,夫復何求?
完。
2019-01-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)