2019-03-09
朋友話想据扒,無意中揾到銅鑼灣嘅Top Blade Steak Lab星期五晚早一步到,剛好唔洗等位。餐廳好貼心俾個籃我地放袋,唔洗直接放係地下整污糟。一坐低侍應就問係咪第一次黎,仲會主動介紹餐牌上每種扒嘅特色(仲有off menu嘅扒),我地每人點左一份扒同一款飲品。點完餐就即刻有薯條,係任食嘅~夠哂新鮮,仲係熱同脆嘅,唔會炸得太燶。👍🏻飲品叫左蘋果茶同英國啤。蘋果茶係冷壓果汁,飲落唔甜,我中意😝而啤酒就幾易入口,無乜苦味。香草牛扒上枱果時已經切好左,就咁點旁邊嘅鹽就好好食,夠香夠juicy,我自己就好中意啦🤤朋友嘅主廚牛扒就原塊上厚身啲,有少少配菜同青醬,但就咁點鹽食都好食,比起上面果款厚啲有肉味啲。以前係英國食過flat iron只係覺得幾抵食,估唔到返香港食flat iron有驚喜🎉下次會再encore😋😋
飲品叫左蘋果茶同英國啤。