店名/Shop Name:火薈中日火鍋(旺角)地址/ Adresss: 太子旺角花園街239號嘉慶苑1/F種類/Type:中日火鍋推介/Recommend:生炸魚片頭,手切安格斯牛肉,黑牛柏葉,花雕杞子醉滑牛人均價錢:$350店舖環境:樓上一樓店舖,以深色設計,因空間感足夠,座位亦非常寬敞舒服空調溫度也非常合適,打邊爐不會太熱交通:香港太子地鐵站A出口行4分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️店員服務態度非常好,經常會巡視客人需要,例如執拾空碟或詢問有沒有需要增加湯水食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香港太子地鐵站附近牛肉和海鮮非常好吃的火鍋店二人世界套餐$398.0生炸魚片頭炸魚片頭作為頭盤非常合適,外皮炸到脆脆地,女女魚肉彈牙爽口魚味香濃,點上半碟嘅泰式雞醬,酸酸甜甜,非常醒胃芫茜皮蛋窩或馬來沙爹窩二人套餐來可以二選一湯底,選擇了芫荽皮蛋湯底,個湯底裏面嘅皮蛋多到爆晒棚,好少見到咁足料嘅湯底手切安格斯牛肉呢個安格斯手切牛肉一上枱已覺得非常吸引,肉與脂肪嘅比例非常恰當,佈滿雪花紋,厚度比一般機切嘅後,入口香軟,充滿牛肉味,一啲都冇渣同埋一啲都唔韌,簡直係牛肉嘅天花板手打四寶丸手打四寶丸每人每
店名/Shop Name:火薈中日火鍋(旺角)
種類/Type:中日火鍋

生炸魚片頭

芫茜皮蛋窩或馬來沙爹窩

手切安格斯牛肉

手打四寶丸
手打四寶丸每人每個口味一粒,有牛肉丸豬肉丸蝦丸和墨魚丸,全部都好彈牙,個牛肉丸加咗啲陳皮,有啲山竹牛肉嘅感覺

游水海生蝦
個游水海沙蝦非常新鮮,色澤鮮明,肉質彈牙爽口,非常鮮甜

黑牛柏葉
呢個牛扒亦一定要試,佢雖然好大片,但係唔知點解一啲都唔韌

脆皮芝士腸
個芝士腸份量充足,真係

新鮮雜菜籃
蔬菜籃都有好多多種菜擺埋一齊,非常非常充足的份量

出前一丁麵
佢係個麵味精同埋麻油分開俾你哋自己按自己嘅口味去調教

花雕杞子醉滑牛$138.0
呢個單點嘅花雕杞子最滑牛,真係必定要試嘅佳品,佢烚一烚,都係一啲都唔韌,但係入口有滿滿嘅靚花雕嘅味道,酒香加埋牛肉好味道難以言語

黑松露餃$78.0
黑松露餃調味啱啱好,松露香味將肉嘅鮮味提升咗去到唔同嘅層次

即炸響鈴$48.0
個響鈴俾我哋平時自己買嘅大件好多,最主要係佢揸得非常鬆化,記住放落水淥一下即刻要食,唔好俾佢太腍

竹蔗茅根(渣)$48.0
清熱器嘅必定選擇,我最愛嘅竹蔗茅
2024-07-02
$350 (Dinner)
  • 即炸響鈴
  • 手打四寶丸