2024-05-20
【Maison Beirut】 香港小有嘅黎巴嫩菜,味道特別係從來都未試過嘅味道,個人覺得係中東x歐洲x非洲菜嘅味道😂餐廳裝修靚,而且就係將軍澳海濱嘅隔離平日假日Chill住食又得或者同人慶祝生日都得😋烤茄子蓉🥗💰$95好特別,幾好食,食落完全唔覺!就算怕食茄子都可以嗌嚟試吓,佢食落酸酸甜甜,有一種未食過嘅獨特香料味配埋墨西哥脆片食好開胃!招牌慢煮牛肋條🥩💰$268⭐️係我食過最好食嘅慢煮牛!🥹勁嫩一咬就化開 完全唔需要用力咬而且係牛味勁重勁香😋同埋食得出係用高湯煮咗好耐! 薯蓉都勁Creamy!😋黎巴嫩烤魚🐟💰$238一上菜就聞到嗰陣好香嘅奶油味,魚夠嫩滑,重點係完全冇骨!食得出有少少嘅蒜味,同埋有唔同嘅香料嘅味道,奶油好Creamy,食落口感同味道都好豐富,好香好好食,又係完全未食過嘅味道蜂蜜芝士焦糖脆餅🍨💰$138呢個第一啖食落好驚訝,係完全想像唔到嘅口感同味道😋但係好好食!食落嘅口感同味道就好似係用蜜糖烤過嘅椰絲,再食入啲呢就有一個溶咗嘅芝士,加埋一齊食係外脆內軟,雪糕都好有雲呢拿味,所有嘢加埋一齊食係勁幸福🥹道道菜都好好味,食落都幾驚艷推介大家一定要嚟試吓~~
餐廳裝修靚,而且就係將軍澳海濱嘅隔離
平日假日Chill住食又得或者同人慶祝生日都得😋
烤茄子蓉🥗💰$95
好特別,幾好食,食落完全唔覺!
配埋墨西哥脆片食好開胃!
招牌慢煮牛肋條🥩💰$268⭐️
係我食過最好食嘅慢煮牛!🥹
勁嫩一咬就化開 完全唔需要用力咬
而且係牛味勁重勁香😋
同埋食得出係用高湯煮咗好耐!
薯蓉都勁Creamy!😋
黎巴嫩烤魚🐟💰$238
好香好好食,又係完全未食過嘅味道
蜂蜜芝士焦糖脆餅🍨💰$138
道道菜都好好味,食落都幾驚艷
推介大家一定要嚟試吓~~