2024-06-06
作為🍩冬甩控嘅我,每逢香港有啲咩新進嘅冬甩店一定會去試吓😆,好似呢一間💙藍調復古美式波堤冬甩店🩵咁,今日就嚟到觀塘朝聖,佢係位於工廠大廈裡面既其中一個單位,一入到去周圍都係打卡位😍,佢哋搜羅咗唔同嘅藍色擺設,無論係牆身定係枱凳滿滿都係💙🩵,Y2K風格之餘牆邊仲有一排美式CD,旁邊仲有一部復古黑膠碟機,懷舊電視機等嘅佈置,每一個角落都充滿着美式色彩,重點係佢哋嘅波堤冬甩🍩,色彩繽紛,雖然味道選擇唔多,但係每一款賣相吸引,真係好想試晒咁多個味道,做散水餅一流🤤我就買咗四款味嘅波提冬甩,期間限定款有🌼桂花烏龍同埋🍫薄荷朱古力味,為$35/1件,另外嘅經典味道有💜香芋$30 同埋🧋奶茶味$35 ,佢哋仲有自己嘅工場,所以都係即叫即整,大概等15分鐘就可以👏🏻👏🏻🍩Donut Demo既波堤冬甩入口Q彈鬆軟😋口感帶點煙靭,好似麻糬咁,佢哋嘅甜度適中,食落都唔油膩👍🏻,價錢都合理🙌🏻🙌🏻除左外賣仲可以堂食嫁,邊食邊打卡一流,我就幾中意佢個桂花烏龍味,有淡淡既花香,唔會死甜,整體幾夾🤤,下次試埋其他味先😌😌