接男朋友收工 留咗喺觀塘食飯🍽️最近喺中海日升中心開咗間新嘅日式餐廳 主打源自北海道嘅日式湯咖哩🍛湯咖哩係用好多唔同嘅香料/配料熬製 同一般咖喱嘅分別就係質地無咁濃稠呢度共有9款選擇 雞/鴨/牛/海鮮齊晒🙌🏻ꕥ 日本帶子湯咖哩 ꕥ 慢煮嫩滑雞脾肉湯咖哩 咖喱可以自選唔同嘅辣度(原味/小辣/大辣)🙌🏻帶子共有3件 都幾厚身大隻 咬落去好有滿足感 呢款揀配小辣 增添惹味感覺🌶️而慢煮雞脾肉嗰個就係原味 入口清新香甜 雞脾肉都好嫩滑🐓千祈唔好忽視野菜配料 茄子/西蘭花/薯仔/南瓜等等 輕炒過再落湯熬 全部索晒湯汁 超正 尤其是西蘭花🥦仲吸收埋薯仔嘅香氣 好好味🥹除咗湯咖喱 仲有串燒同飲品供應 我哋分別叫咗巨峰梳打同荔枝梳打 呢啲天氣真係解暑一流🥵另外聽職員講嚟緊仲會再增加多啲食品選擇 例如大阪燒咁👍🏻下次嚟應該又有新野試

呢度共有9款選擇 雞/鴨/牛/海鮮齊晒🙌🏻
ꕥ 日本帶子湯咖哩