2024-11-08
夜首爾 尖沙咀尖沙咀的夜首爾真係唔可以錯過!!尤其係中意韓國菜!一進去,氣氛就好熱鬧,仲有啲韓國流行音樂襯托,令人即刻有食慾。🥰首先,嚟講講佢哋的醬油蟹。蟹膏真係豐富,蟹肉更係鮮味十足,咬一口就感受到海洋的味道,令人忍唔住想多食幾口。配埋白飯,簡直係完美組合!!再嚟就係人蔘雞湯,雞肉新鮮滑嫩,湯底仲有濃郁的人蔘味,飲一口就覺得身體暖和好多,簡直係冬天的救星。🤪🤪白切瘦肉都唔可以少,份量足夠,肉質鮮嫩,烹調得恰到好處,味道香口,搭配醬油同蒜蓉,真係一口接一口,根本停唔到手。😍最後,各類小碟小食更係唔可以錯過,唔同種類嘅係醃菜,都為整餐增添咗好多風味,真係好享受!!總括來講,夜首爾係香港必吃的韓國菜餐廳,無論係食物質素定係服務態度,都讓人感覺到滿足,絕對值得一試!!