2023-11-26
Happy Sunday after dinner 去咗飲啤酒😍我哋都幾鍾意試香港嘅地道手工啤🍻呢間舖頭總共有20款嘅啤酒😙慢慢揀慢慢試😍Prune Cold Brew Coffeebacker brewing hangzhouSour porter$108 420ml 4.5%呢啤酒係黑鼆鼆,初頭仲以為好苦,但原來飲落口係酸嘅,再加埋咖啡嘅香,好特別🖤Moondog (Australia)Rum Barrel Aged Imperial Stout280ml $130 啲啤酒浸過Rum 嘅木桶,即係話喺木桶入邊沉澱過,甜甜地連平時麻麻哋黑啤嘅我,都覺得幾好飲🖤HK Lovecraft hellers 5% $64 280ml跟住嗌咗杯香港地道嘅手工啤,好順滑,一啖飲落口,都唔會覺得俾啲氣吉住吉住💛28th Anniversary Saison Hong Kong BeerChardonnay Barrel Gaed Saison280ml $79 6.2%最後第四杯叫咗一杯有果香味嘅啤酒酒,呢杯係浸過白酒嘅木桶唔算好甜,但又有香味💛飲啤酒,最好就係配合啲炸嘢嗌咗個黑松露薯條 慢慢食吓
我哋都幾鍾意試香港嘅地道手工啤🍻
呢間舖頭總共有20款嘅啤酒😙
慢慢揀慢慢試😍
Prune Cold Brew Coffee
backer brewing hangzhou
Sour porter
$108 420ml 4.5%
Moondog (Australia)
280ml $130
啲啤酒浸過Rum 嘅木桶,即係話喺木桶入邊沉澱過,甜甜地
連平時麻麻哋黑啤嘅我,都覺得幾好飲🖤
HK Lovecraft hellers
5% $64 280ml
跟住嗌咗杯香港地道嘅手工啤,好順滑,一啖飲落口,都唔會覺得俾啲氣吉住吉住 💛
28th Anniversary Saison
Hong Kong Beer
Chardonnay Barrel Gaed Saison
280ml $79 6.2%
最後第四杯叫咗一杯有果香味嘅啤酒酒,呢杯係浸過白酒嘅木桶
唔算好甜,但又有香味💛
飲啤酒,最好就係配合啲炸嘢
嗌咗個黑松露薯條 慢慢食吓食吓都幾滋味 🍟
好有feel 我要瞓覺了 💤