2018-06-07 237 views
有時覺得係香港食日本野仲好食過喺日本食嘅日本野只要係香港很花多少少錢去食日本嘢嘅話一定會令你好驚喜今日有朋友就介紹我去食一間新開嘅丼飯 雖然就話新開但佢一早已經嚟食過一次仲要話比起其他係香港嘅丼飯好食一場黎到所以就決定揀最吸引嗰兩個食😗係啲丼飯嚟之前店員就會比沙律同埋湯你飲沙律正正常常但係湯對我來講就幾驚喜嘅係因為入邊有好多蜆肉 而且飲完都唔會好口渴😝🍱鮨丼自信作雙層丼飯呢個丼飯分開咗兩層第一層入邊有鮑魚,赤貝,北寄貝,帆立貝而第二層入邊有拖羅,三文魚籽,甜蝦,蟹肉,赤身,三文魚食咗一啖之後發覺原來我朋友真係完全冇介紹錯我平時都唔鍾意食吞拿魚但係呢度嘅拖羅真係好好食由於佢係丼飯嘅關係所以啲刺身會切到一粒粒但係啲拖羅都會自己就咁用喺口入邊🐟😭啲魚油係個口到朗下朗下咁好正😭😭🍱海膽灸燒帆立貝三文魚籽刺身丼飯朋友就叫咗呢一個飯嚟食佢話喺呢度食到嘅三文魚籽同日本嗰啲差唔多如果我自己本身就唔鍾意食三文魚子因為我覺得佢太腥所以我就將我嗰啲三文魚籽都比晒佢都見佢真係一粒都唔哂咁樣食晒啲三文魚籽都feel到真係好好食😝食到最後就會有甜品我哋嗰日食嘅甜品係柚子糯米糍入邊係柚子cream 出邊層皮就煙煙韌
有時覺得係香港食日本野仲好食過喺日本食嘅日本野

而且飲完都唔會好口渴😝

🍱鮨丼自信作雙層丼飯

呢個丼飯分開咗兩層
第一層入邊有
鮑魚,赤貝,北寄貝,帆立貝
而第二層入邊有
拖羅,三文魚籽,甜蝦,蟹肉,赤身,三文魚
食咗一啖之後發覺原來我朋友真係完全冇介紹錯
我平時都唔鍾意食吞拿魚但係呢度嘅拖羅真係好好食