2024-05-16 260 views
內地有近300間分店熱門嘅「遇見小麵」竟然係黃埔天地奇妙坊開設咗香港首店,開業期間仲有限定嘅驚喜優惠,打卡影相仲有機會得到限定嘅龍年筷子禮盒🎁掃ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ落單輸入【ʜᴋ888】仲有ᴅɪꜱᴄᴏᴜɴᴛ添‼️ 人流勁多點可以唔試下👅1️⃣ 紅碗碗雜麵🥣鎮店之寶一定要試吓🤤 入面有成18種嘅材料同埋現磨嘅花椒粉,誠意十足😎將粒粒嘅碗豆用大骨湯煨製成金黃色糊狀嘅耙碗豆,豆香味極濃郁,再配埋肥瘦均勻嘅五花肉,撈落麵到,真係每條麵都係滿滿嘅精華,十分入味🤤2️⃣ 小窩冒菜🥘4款有得揀,有辣有唔辣,夠哂貼心‼️ 我揀呢個係帶有少少辣嘅滷牛肉,用咗牛𦟌,酥軟得嚟又佈滿牛筋所以食落口感比較靭😚入面仲有蓮藕、豆皮、薯粉等等…… 食完一定飽飽的😆3️⃣ 小酥肉番茄湯麵🍅超級大碗嘅湯麵😋 仲要真係見到有番茄粒酸酸甜甜嘅番茄湯底,好開胃🤩小酥肉就炸到金金黃黃好酥脆,份量都唔少嫁~ 勁滿足😋4️⃣ 鍋巴土豆🥔薯仔外焦內嫩,切到啱啱好一啖一粒😋 仲可以揀要辣定唔辣,而我就揀咗辣🔥辣嘅話係用咗油辣子,香而不辣,食落仲帶有得有啲甜甜地😚 而唔辣嘅話就會係配搭蕃茄醬🥫

1️⃣ 紅碗碗雜麵🥣

2️⃣ 小窩冒菜🥘

醬香滷牛肉小鍋冒菜

入面仲有蓮藕、豆皮、薯粉等等…… 食完一定飽飽的😆

3️⃣ 小酥肉番茄湯麵🍅

小酥肉番茄湯麵

小酥肉就炸到金金黃黃好酥脆,份量都唔少嫁~ 勁滿足😋

4️⃣ 鍋巴土豆🥔

Type of Meal